Medialle

 XIV Kansainvälinen Rajaton jazz –festivaali.

Keskiviikko 29.1.2020 klo 18

CUEJERO. Flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella.

Paloheinän kirjasto. Paloheinäntie 22. Vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa!

CUEJERO:

Javier Sanchez (ES) – kontrabasso ja nauhaton basso
Joni Vierre- sähkökitara
Ricardo Padilla (CL) – lyömäsoittimet
Lotta-Maria Pitkänen – viulu

Konsertissa kuullaan yhtyeen omia sävellyksiä, tunnettuja iberoamerikkalaisia lauluja, Federico Garcia Lorcan runoja ja musiikkia sekä klassisia bolero-kappaleita.

CUEJEROn musiikki, flamenco-jazzia pohjoismaisella vivahteella, imaisee kuulijansa inspiroivien soundien, energisten rytmien ja intohimoisten melodioiden maailmaan. Näissä ainutlaatuisissa sävellyksissä toisensa kohtaavat viinistä ja rakkaudesta kertovat flamenco-laulut sekä Latinalaisen Amerikan, Lähi-idän ja jazzin groovet. Tämä maukas cocktail on saanut inspiraationsa musiikillisista perinteistä, jotka alunperin syntyivät monenlaisten kulttuurien fuusioiduttua samalla maankamaralla.

The programme for this concert will include original compositions and a repertoire of Iberoamerican popular songs arranged for this instrumental ensemble. The band will feature compositions of Federico Garcia Lorca and classic bolero songs.

The music of CUEJERO, flamenco jazz with a Nordic twist, immerses the audience in a world of inspiring sounds, energetic rhythms and passionate melodies. In their music, stories of wine and love of flamenco songs blend with Latin American and Mediterranean grooves. This tasty cocktail is inspired by those musical traditions, originally born through the fusion of various cultures sharing the same land. The combination of bass, violin, percussion and flamenco guitar creates a breathtaking atmosphere that swings with emotion. Their performance offers a playground in which artists from diverse backgrounds explore cultural interaction through music.

The programme for this concert will include original compositions and a repertoire of Iberoamerican popular songs arranged for this instrumental ensemble. The band will feature compositions of Federico Garcia Lorca and classic bolero songs.

Musiikkivideot:

Princesa de papel

Cuejero (FI/ES/CL) at Rytmihäiriöklubi

Cuejero (FI/ES/CL) featuring Anette Åkerlund and Pablo Suárez

Lisätietoja CUEJERO bändistä sivuilla:
www.globalmusic.fi/inmerso

Torstaina 30.1. klo 19 Art Jazz / Inna In Style -kulttuuriklubin lavalle nousee Anastasia Trizna, laulu & Valeri Nikitin, piano. Konsertissa kuullaan tunnettuja, melodisia jazzballadeja.

Konsertin teema on Jazz Ballads.

Liput 15/10 €. Lipunmyynti: puh. 040 519 48 19, artjazzhelsinki@gmail.com, Sysimiehentie 39 A,
Lippuja myös ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista.
Art Jazz & Inna In Style -kulttuuriklubi: Sysimiehentie 39A, 00670 Helsinki – Paloheinä

Anastasia Trizna (laulu) ja Valeri Nikitin (piano) on pitkään yhdessä toiminut duetto, joka soittaa jazzia omilla sovituksillaan. Yhtyeen tyylille ominaista on soittamisen herkkävireinen tietoisuus, jonka kautta vapaa dialogi voi virrata läpi niin tekijöiden kuin myös yleisön.

Anastasia Trizna on lahjakas näyttelijä ja laulaja, joka työskentelee freelancerina useissa teattereissa, musiikkiprojekteissa sekä elokuva- ja televisiotuotannoissa. Trizna esiintyy säännöllisesti vokalistina jazzkonserteissa ja festivaaleilla tehden yhteistyötä monien ansioituneiden suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa.

Valeri Nikitin tunnetaan Suomessa ja Venäjällä jazzpianistina, alttoviulistina, säveltäjänä, sovittajana ja opettajana. Nikitin on uransa varrella työskennellyt laajalti ja monitasoisesti eri yhtyeissä ja ollut rikastamassa jazzmusiikin kenttää ja naapurimaiden yhteistyötä.

Trizna ja Nikitinin duetto sai alkunsa vuonna 2012 ja alun alkaen oli selvää, että musiikin tuottaminen yhdessä tuntui luontevalta ja tämä on matkannut yhtyeen mukana tähän päivään asti.

Musiikin tekemisen keskiössä on aina tärkeää ja arvokasta, kun luomisen hetkessä vapautuu tilaa dialogille ja yhteisymmärrykselle. Toivomme, että myös Anastasian ja Valerin seuraavassa tapaamisessa yleisölle tarjoutuu mahdollisuus olla osana uusien jazzdialogien syntyä.

A night with women in jazz

XIV Kansainvälinen Rajaton jazz -festivaali

pe 31.1. klo 19, Vuotalo (Vuosali), Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki

Jazzlaulaja Inna Vysotska ja The Untouchables -kvintetti Saksasta tulkitsevat tunnettuja jazzklassikoita The Great American Songbook –nuottikirjasta, soittavat brasilialaista sambaa ja omia sävellyksiä.

Charlotta Kerbsin ja Sergei Sokolov Jazz Quartetin esityksessä kuullaan ikivihreitä eri aikakausista ja genreistä. Klassista, svengaavaa, tunnelmallista jazzia, bluesia ja soulia, joista kumpuaa sydämellisiä ja koskettavia tarinoita.

Illan esiintyjät:

Inna Vysotska – laulu, Stepan Shadikyan – trumpetti, Dimitri Suslov – saksofoni, Viktor Bürkland – piano, Marcus Lewyn – kontrabasso, Oliver Struck – rummut.

Charlotta Kerbs – laulu, Gianni Gagliardi (Barcelona)
– tenorisaksofoni, Sergei Sokolov – piano, Nikolai Zatolochnyi (Pietari) – kontrabasso, Egor Kriukovskikh (Pietari) – rummut.

Liput: 15/13 €

Suoralinkki lipunmyynttiin

Lipunmyynti: Lippupisteen myyntipisteistä ja ovelta 60 min. ennen konsertin alkamista. Ryhmäalennusehdot: liput 13 €/hlö jos ryhmän koko vähintään 5 henkilöä.

Kesto: 2 h, sis. väliaika.

Järj. Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto ry

Lisätiedot: Sergei Sokolov, tuottaja, puh. 040 519 48 19, sokolov.sergei@gmail.com

Yhteystiedot: Vuotalo, Mosaiikkitori 2, www.vuotalo.fi

Pressikuvat

Seuraa meitä myös Facebookissa!

Lisätietoja: www.rajatonjazz.fi, www.artjazz.fi, www.vkdl.fi

Huippujazzlaulaja Inna Vysotska esiintyy yhtyeensä The Untouchablesin kanssa lauantaina 1.2.2020 klo 19 Hyvän Paimenen kirkossa.

Inna Vysotska saapuu Helsinkiin yhtyeensä The Untouchablesin kanssa Saksasta Hannoverista. Alun perin hän on kotoisin Donetskista Ukrainasta, josta hän muutti 18-vuotiaana Saksaan 1997. Rajaton jazz -festivaalilla hän esittää jazzstandardeja sekä brasilialaista musiikkia ja sambaa.

Inna Vysotska opiskeli musiikkia aluksi Donetskissa musiikkiopistossa, jolloin hänen lajinaan oli oopperalaulu. Hän jatkoi opintoja Hannoverissa ja nyt tyylilajeina olivat pop- ja jazzmusiikki.
Jazzia hän kuuli ensimmäistä kertaa 16-vuotiaana.

”Kuuntelin Ella Fitzgeraldin, Sarah Vaughanin, Billie Holidayn ja Dinah Washingtonin äänitteitä. Erityisesti pidin jazzmelodioista ja laulajien äänten sävyistä ja tietysti improvisoinnista. Ymmärsin, että pidän instrumentaalisesta improvisoinnista ja tykkään itse improvisoida omalla äänellä – eli imitoida erilaisia puhallinsoittimia kuten trumpettia, saksofonia tai pasuunaa.”

Illan esiintyjät: Inna Vysotska – laulu, Stepan Shadikyan – trumpetti, Dimitri Suslov – saksofoni, Viktor Bürkland – piano, Marcus Lewyn – kontrabasso, Oliver Struck – rummut.

Hyvän Paimenen kirkko – Palosuontie 1, Pakila, Helsinki.
Liput käsittelykuluineen 17,50 € www.ticketmaster.fi
Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Liput ennakkoon: artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 48 19, Sysimiehentie 39 A, 00670 Helsinki

Lisätietoja: www.rajatonjazz.fi

www.facebook.com – Rajatonjazz -festivaali