HISTORIA

Rajaton jazz festivaalin idea syntyi vuonna 2007, kun silloinen VKDL:n hallituksen puheenjohtaja, säveltäjä ja muusikko Valeri Nikitin ehdotti jazzkonserttia, joka menestyi niin hyvin, että se päätettiin järjestää seuraavanakin vuonna. Konserttisarjasta tuli perinne, ja se kasvoi kokonaiseksi festivaaliksi. Aluksi festivaalin ajatus oli yhdistää suomalaisia ja venäläisiä jazzmuusikoita ja luoda vuoropuhelua näiden kahden kulttuurin välillä ja myöhemmin se kasvoi yhä kansainvälisemmäksi ja rajat ylittävämmäksi sillaksi globaaliin jazz maailmaan.
Musiikkityyliltään Rajaton jazz festivaali on ollut monipuolinen ja sen pääidea on ollut tarjota yleisölle parhaita kansainvälisiä jazzmuusikoita.

Yksi tärkeä festivaalin periaate on luovan taiteen esittäminen ja pyrkimys kannustamaan ja rohkaisemaan muusikoita esittämään omaa materiaalia.
Perinteiset jazzjamit Vuotalon konsertin lopussa ovat olleet tärkeä osaa festivaalin kokonaisuutta. Festivaalista on tullut rajattoman musiikin juhla, jota yleisö ja muusikot odottavat koko vuoden.
Rajaton jazz – festivaali laajensi vuonna 2014 konserttipaikaksi Vuotalon lisäksi myös Paloheinään, jossa tänä vuonna konsertit järjestettiin Art Jazz & Inna In Style -kulttuuriklubilla ja Hoitokoti Päiväkummussa.
Festivaalin pääkonsertti on edelleen Vuotalossa.

Lehtijutut:
Helsingin Sanomat.