16.2. 19:00

Pe 16.2. 

Gianni Gagliardi, saksofoni ja Sergei Sokolov, piano.

Inna Vysotska, laulu, Viktor Bürkland, piano, Timo Warnecke, rummut, Stepan Shadikyan, trumpetti, Dimitri Suslov, saksofoni ja Marcus Lewyn, kontrabasso.

Rajaton Jazz- festivaalin 2018 pääkonsertti.
Vuotalo, Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki, www.vuotalo.fi

Rajaton Jazz- festivaalin 2018 pääkonsertti

Festivaalin pääkonsertti 16.2 oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä olleessa Vuotalossa. Juontajina toimivat edellisen illan Jazz Dialogues -konsertin tähdet Anastasia Trizna ja Valeri Nikitin. Trizna saapui juontokeikalle tiukalla aikataululla suoraan Aleksanterin teatterista kerivitär Amalie Adlerbergin roolista.

Konsertin aloittivat ensimmäistä kertaa toisensa edellisenä iltana tavanneet tenorisaksofonisti Gianni Gagliardi Barcelonasta ja pianisti ja tapahtuman tuottaja Sergei Sokolov. Molemmat muusikot ovat myös säveltäjiä ja konsertissa kuultiin kummaltakin sävellykset. Uuden duon kappalevalinnat oli lyöty lukkoon vasta edellisenä päivänä, mutta Gagliardi ei tarvinnut nuotteja Sokolovin sävellykseen, sillä hän soitti sitä omien sanojensa mukaan jo sydämestään. Yleisölle tieto duon ensikohtaamisesta tuli varmasti yllätyksenä, ja lisäsi arvostusta ammattimuusikoiden taitoihin entisestään.

Valikoitujen kappaleiden aikana nähtiin lavalla myös tanssija Hanna Pihko, sekä musiikin tunnelmaan sopivia kuvia Inna Sokolovan abstrakteista öljymaalauksista.

Toisella puoliajalla lavalle nousi suoraan Saksasta Inna Vysotska & The Untouchables setillään tunnettuja jazzklassikoita The Great American Songbook. Kokoonpanon energinen musisointi oli täyttä soolotykitystä, ja pisimpään sooloon innostui lopulta rumpali Timo Warnecke. Vysotskan monipuolinen ja vahvan omaperäinen laulutyyli, sekä muiden muusikoiden soolot saivat yleisöltä tunnollisesti aplodeja koko illan. Trumpetissa nähtiin Stepan Shadikyan, saksofonissa Dimitri Suslov, pianossa Viktor Bürkland ja kontrabassossa Marcus Lewyn.

Yleisö vaati encorea, ja lavalle nousivat illan kaikki muusikot juontajia lukuun ottamatta. Kolmatta pianistia ei koskettimille olisi mahtunutkaan, vaikka Nikitiniä mukaan pyydettiinkin. Improvisoitu jammailu venytti konsertin kestoa melkein puoli tuntia ja tunnelma oli korkealla. Yleisö sai illasta varmasti sen, mitä tuli hakemaan.