15.2 19:00


To 15.2.

Anastasia Trizna, laulu ja Valeri Nikitin, piano.
Jazz dialogues: tunnettuja jazz- klassikoita.
Art Jazz & Inna in Style, Sysimiehentie 39 A, 00670 Helsinki
www.artjazz.fi

Jazz Dialogues

Rajaton Jazz- festivaalin konserttisarja jatkui Paloheinän kirjastolta Art Jazz & Inna in Style -kulttuuriklubille Anastasia Triznan ja Valeri Nikitinin soittamien jazzklassikoiden saattelemana. Tirznan herkkä laulu ja poikkihuilun soitto, sekä Nikitinin innostuneet pianosoolot täyttivät intiimin salin tunnelmallaan. Konsertissa kuultiin myös yllätystoivekappale yleisöltä, ja muun muassa Doris Dayn esittämä ”No Moon at all” ja ystävänpäivän kunniaksi ”My Funny Valentine”.

Anastasia Trizna (laulu) ja Valeri Nikitin (piano) on pitkään yhdessä toiminut duetto, joka soittaa jazzia omilla sovituksillaan. Yhtyeen tyylille ominaista on soittamisen herkkävireinen tietoisuus, jonka kautta vapaa dialogi voi virrata läpi niin tekijöiden kuin myös yleisön.

Anastasia Trizna on lahjakas näyttelijä ja laulaja, joka työskentelee freelancerina useissa teattereissa, musiikkiprojekteissa sekä elokuva- ja televisiotuotannoissa. Trizna esiintyy säännöllisesti vokalistina jazzkonserteissa ja festivaaleila tehden yhteistyöä monien ansioituneiden suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa.

Valeri Nikitin tunnetaan Suomessa ja Venäjällä jazzpianistina, alttoviulistina, säveltäjänä, sovittajana ja opettajana. Nikitin on uransa varrella työskennellyt laajalti ja monitasoisesti eri yhtyeissä ja ollut rikastamassa jazzmusiikin kenttää ja naapurimaiden yhteistyötä.

Trizna ja Nikitinin duetto sai alkunsa vuonna 2012 ja alun alkaen oli selvää, että musiikin tuottaminen yhdessä tuntui luontevalta ja tämä on matkannut yhtyeen mukana tähän päivään asti.

Musiikin tekemisen keskiössä on aina tärkeää ja arvokasta, kun luomisen hetkessä vapautuu tilaa dialogille ja yhteisymmärykselle. Toivomme, että myös Anastasian ja Valerin seuraavassa tapaamisessa yleisölle tarjoutuu mahdollisuus olla osana uusien jazzdialogien syntyä.

BACK NEXT